Izkoristite GDPR uredbo in izboljšajte učinkovitost vaše organizacije!

***

GDPR (General Data Protection Regulation) oziroma Splošna evropska uredba o varstvu osebnih podatkov in ZVOP-2, zakon o varstvu osebnih podatkov, napovedujta strožji nadzor nad uporabno osebnih podatkov, ki se nahajajo v organizacijah.

Če kdaj, je sedaj pravi čas, da vzamete pod nadzor podatke s katerimi upravljate. GDPR prinaša posameznikom, katerih podatki se zbirajo, obdelujejo in hranijo, poleg dosedanjih še nekatere nove pravice, upravljavcem in obdelovalcem pa nalaga več novih obveznosti, ki jih morajo izpolniti do maja 2018. Če ste v  dvomu, kako se lotiti zadeve in kje začeti, potem zaupajte nam in pomagali vam bomo.

Z veseljem vam bomo svetovali in poskrbeli, da bo vaša organizacija delovala skladno z uredbo. V Mikrografiji smo tudi med prvimi pridobili certifikat za pooblaščeno osebo za varstvo posebnih podatkov (DPO), ki smo ga pridobili na Bureau Veritas Slovenija.

Kaj lahko storimo za vas?

Za vas lahko izvedemo GAP analizo, kjer:

  • Predstavimo vrzel med obstoječim stanjem in splošno uredbo GDPR
  • Pomagamo pri usklajevanju dokumentacije
  • Izdelamo poročilo in predstavimo vrzeli

Preverimo skladnost delovanja vaše organizacije z GDPR:

  • Pregledamo obstoječe stanje (pravilnike, zbirke osebnih podatkov)
  • Svetujemo in pomagamo pri izdelavi novih internih aktov
  • Pomagamo pri izdelavi DPIA (presoji vplivov na zsebnost)

Izobrazimo oz. usposobimo vodstvo in zaposlene:

  • Organiziramo interaktivne delavnice z osebami odgovornimi za upravljanje z osebnimi podatki
  • Ozavestimo vodstvo in aktivne uporabnike zbirk osebnih podatkov

Ponudimo vam storitev DPO:

  • Ponujamo vam pomoč certificiranega DPO-ja
  • Storitev izvajamo tako v zasebnem kot javnem sektorju
  • Nudimo vam periodične presoje sistema, za namen ohranitev stanja in pregled kritičnih točk.