Pretvorba digitalnih dokumentov z LuraTech
 

LuraTech je vodilni proizvajalec tehnologij za barvno kompresijo dokumentov, podatkov in digitaliziranih (skeniranih) dokumentov (po standardu JPEG2000). Omenjeno podjetje Mikrografija v Sloveniji in na trgih držav v regiji Adriatik kot pooblaščeni partner zastopa že od leta 2005. Napredna programska oprema stisne (komprimira) skenirane dokumente ne glede na to, ali vsebujejo črno-bele, sivinske ali barvne gradnike. Gre za vodilno implementacijo ISO standardov JPEG2000/Part6, ki prepozna vsebino ter jo zapiše v datoteko JPM. 

***

Rezultat postopka, s katerim loči tekstovni in slikovni del skeniranega dokumenta in ju vsakega zase komprimira, so ekstremno majhne datoteke, ki ohranijo odlično kakovost besedila in slikovnih delov. Rešitev je v času, ko svet preplavljajo najrazličnejši dokumenti kar revolucionarna, saj nudi izdatna razmerja kompresije, in sicer 1 : 147, 1 : 180, 1 : 200, 1 : 298 in celo 1 : 420! Tako obdelani dokumenti so shranjeni v zapisu PDF, zato jih je mogoče enostavno pregledovati in iskati po njihovi vsebini. 


Aplikacija LuraDocument PDF Compressor v okenskih okoljih (operacijski sistem Microsoft Windows) omogoča avtomatsko (v strežniški različici) ali ročno konvertiranje (v namizni različici) skeniranih dokumentov v stisnjene dokumente PDF. Aplikacija podpira vhodne zapise dokumentov, kot so TIFF, JPEG, BMP in PNM, obenem pa je zelo primerna tudi za pregledovanje dokumentov, objavljenih v spletu ali intranetu.