Izkoristite GDPR uredbo in izboljšajte učinkovitost vaše organizacije!

GDPR (General Data Protection Regulation) oziroma Splošna evropska uredba o varstvu osebnih podatkov in ZVOP-1 in vse kasnejše spremembe (Zakon o varstvu osebnih podatkov), sta zahtevala strožji nadzor nad uporabo osebnih podatkov, ki se nahajajo v organizacijah.

GDPR prinaša posameznikom, katerih podatki se zbirajo, obdelujejo in hranijo, poleg dosedanjih še nekatere nove pravice, upravljavcem in obdelovalcem pa nalaga več novih obveznosti.

Če ste v dvomu, kako se lotiti zadeve in kje začeti, potem zaupajte nam in pomagali vam bomo. Z veseljem vam svetujemo in poskrbimo, da bo vaša organizacija delovala skladno z uredbo.

GDPR
adult-agent-approval-684385

Mikrografija spada med eno izmed prvih podjetji v Sloveniji, ki je uspešno pridobilo certifikat za pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO), ki ga podeljuje certifikacijska hiša Bureau Veritas. Storitev izvajamo tako v zasebnem kot javnem sektorju.

Naloge, ki jih opravlja DPO:

  • svetovanje v skladu z uredbo GDPR in ostalo zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov
  • spremlja skladnost obdelave in varstva osebnih podatkov v vašem podjetju
  • izobraževanje zaposlenih, ki so odgovorni za upravljanje z osebnimi podatki
  • izvajanje letnih revizij z namenom ohranitev stanja in pregleda kritičnih točk

Kaj lahko storimo za vas?

  • Izvedemo GAP analizo, kjer:

    • predstavimo vrzel med obstoječim stanjem in splošno uredbo GDPR
    • pomagamo pri usklajevanju dokumentacije
  • Preverimo skladnost delovanja vaše organizacije z GDPR:

    • pregledamo obstoječe stanje (pravilnike, zbirke osebnih podatkov)
    • svetujemo in pomagamo pri izdelavi novih internih aktov
    • pomagamo pri izdelavi DPIA (presoji vplivov na zasebnost)
  • Izobrazimo oz. usposobimo vodstvo in zaposlene:

    • organiziramo interaktivne delavnice z osebami odgovornimi za upravljanje z osebnimi podatki
    • ozavestimo vodstvo in aktivne uporabnike zbirk osebnih podatkov
  • Ponudimo vam storitev DPO:

    • ponujamo vam pomoč certificiranega DPO-ja
    • storitev izvajamo tako v zasebnem kot javnem sektorju
    • nudimo vam periodične presoje sistema, za namen ohranitev stanja in pregled kritičnih točk