Rešitev mSignum je razvita v sklopu projekta mChain, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Rešitev omogoča sklepanje dogovorov v aplikacijah pametnih mest in skupnosti s tehnologijo blockchain za zagotavljanje verodostojnosti identitete, časovnega žiga in certificirane trajne hrambe dokumentov.

Pristop asimetrične kriptografije je star že skoraj 50 let in vendar še danes velja kot najbolj primeren način za kriptiranje in podpisovanje dokumentov. Za ta namen se uporablja praktično po vsem svetu. Ne glede na vsesplošno razširjenost pa je z uporabniškega vidika uporaba elektronskega podpisa še vedno zelo kompleksna.

Ali mora biti v 21. stoletju uporaba elektronskega podpisa še vedno tako uporabniku neprijazna? Ali mora biti uporabnik res primoran namestiti in vzdrževati množico podpisnih komponent? Zakaj je elektronsko podpisovanje še vedno bolj zapleteno od fizičnega podpisovanja?

V Mikrografiji imamo več kot 20 let izkušenj z elektronskim podpisovanjem, digitalizacijo in hrambo elektronskih dokumentov. Ker je to v naši naravi, smo v kompleksnosti elektronskega podpisovanja videli izziv in kot odgovor razvili globalno inovativno rešitev mSignum.

null

Digitalno potrdilo na vašem telefonu

Z rešitvijo mSignum lahko do svojih elektronskih certifikatov dostopate preko vašega mobilnega telefona. Certifikati so hranjeni na strojno zaščitenih modulih HSM.
null

Podpisovanje s telefonom

Z rešitvijo mSignum je podpisovanje dokumentov tako enostavno kot fotografiranje z mobilnim telefonom, brez potrebe po nameščanju podpisnih komponent.
null

Uporaba tehnologije blockchain

Tehnologija blockchain omogoča, da se za časovno žigosanje ni več treba zanašati na eno centralno avtoriteto, ampak na več 10.000 vozlišč v blockchain omrežju.

Podpis dokumenta z mSignum je zelo preprost. Podjetje poveže aplikacijo z mSignum strežnikom. Ko je dokument pripravljen na podpis, strežnik generira podpisno kodo dokumenta, ki jo aplikacija prikaže v obliki QR kode.

Uporabnik s kamero slika QR kodo, izbere podpis in s prstnim odtisom oz. pin kodo in potrdi podpis dokumenta. Podjetje dobi podpisan dokument, uporabnik pa prav tako dobi kopijo podpisanega dokumenta v svoj nabiralnik.

Namestite aplikacijo še danes!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij na www.eu-skladi.si.