Rešitev mSignum je razvita v sklopu projekta mChain, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Rešitev omogoča sklepanje dogovorov v aplikacijah pametnih mest in skupnosti s tehnologijo blockchain za zagotavljanje verodostojnosti identitete, časovnega žiga in certificirane trajne hrambe dokumentov.

null

DIGITALNO POTRDILO NA VAŠEM TELEFONU

Do svojih elektronskih certifikatov, ki so hranjeni na strojno zaščitenih modulih HSM, lahko dostopate preko vašega mobilnega telefona.
null

PODPISOVANJE S TELEFONOM

Podpisovanje dokumentov je tako enostavno kot fotografiranje z mobilnim telefonom, brez potrebe po nameščanju podpisnih komponent.
null

UPORABA TEHNOLOGIJE BLOCKCHAIN

Tehnologija blockchain omogoča, da se za časovno žigosanje ni več treba zanašati na eno centralno avtoriteto, ampak na več 10.000 vozlišč v blockchain omrežju.

Pristop asimetrične kriptografije je star že skoraj 50 let, a še danes velja kot najbolj primeren način za kriptiranje in podpisovanje dokumentov. Za ta namen se uporablja praktično po vsem svetu. Ne glede na vsesplošno razširjenost pa je z uporabniškega vidika uporaba elektronskega podpisa še vedno zelo kompleksna.

Ali mora biti v 21. stoletju uporaba elektronskega podpisa še vedno tako uporabniku neprijazna? Ali mora biti uporabnik res primoran namestiti in vzdrževati množico podpisnih komponent? Zakaj je elektronsko podpisovanje še vedno bolj zapleteno od fizičnega podpisovanja?

V Mikrografiji imamo več kot 20 let izkušenj z elektronskim podpisovanjem, digitalizacijo in hrambo elektronskih dokumentov. Ker je to v naši naravi, smo v kompleksnosti elektronskega podpisovanja videli izziv in kot odgovor razvili globalno inovativno rešitev mSignum.

Ključne funkcionalnosti

 • Elektronski podpis

  Certificiran elektronski podpis, ki je zakonsko skladen in enakovreden ročnemu podpisu.
 • Elektronska hramba

  Vaše datoteke so varno shranjene v certificirani e-hrambi mSef.
 • Deljenje dokumentov

  Pošiljanje dokumenta v podpis končnemu prejemniku ali stranki.
 • Podpis na vseh napravah

  Vaše digitalno potrdilo je varno shranjeno v oblaku (uredba eIDAS).
 • “Plug & Play”

  Enostavna integracija s tretjimi sistemi preko REST storitev.
 • Brezpapirno poslovanje

  Brez nepotrebnega tiskanja in s tem povezanih stroškov.

Podpis dokumenta z mSignum je zelo preprost. Podjetje poveže aplikacijo z mSignum strežnikom. Ko je dokument pripravljen na podpis, strežnik generira podpisno kodo dokumenta, ki jo aplikacija prikaže v obliki QR kode.

Uporabnik s kamero slika QR kodo, izbere podpis s prstnim odtisom oz. pin kodo in potrdi podpis dokumenta. Podjetje dobi podpisan dokument, uporabnik pa prav tako dobi kopijo podpisanega dokumenta v svoj nabiralnik.

Namestite aplikacijo še danes!

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Več informacij na www.eu-skladi.si.