Najem kapacitet podatkovnega centra

Podatkovni center in z njim storitve gostovanja virtualnih strežnikov, najem prostora za gostovanje fizičnih strežnikov in gostovanja poslovnih rešitev v sodobnem podatkovnem centru je nekaj kar že vrsto let nudimo podjtjem vseh velikosti. Podatkovni center podjetja Mikrografija je namenjen številnim zahtevnim storitvam. Ta predstavlja visoko zanesljivo, zmogljivo in varno okolje za obdelavo različnih poslovnih bremen.

Pri razvoju in opremljanju podatkovnega centra nismo ubrali niti ene bližnjice! Podatkovni center premore certifikat ECB-S, ki zagotavlja najvišjo možno raven varnosti. Vsa ključna infrastruktura v podatkovnem centru je podvojena tako, da zagotavlja neprekinjeno poslovanje na vseh nivojih.

Varnost je prav tako pisana z veliko začetnico. Vhodne kontrole in pristopi v varovan prostor so avtorizirani preko centralnega registra uporabnikov po sistemu štirih oči. Vsi vhodi so nadzorovani preko video kamer, objekt, v katerem se nahaja podatkovni center pa dodatno protivlomno ter protipožarno zaščiten.

Zakaj se odločiti za gostovanje v podatkovnem centru pri specializiranem ponudniku, je očitno? Ne le, da večina podjetij ne more zagotoviti enakega nivoja varnosti ter zanesljivosti informacijske infrastrukture, kot specializiran ponudnik, tak ukrep je za posamezno podjetje tudi bistveno dražji. Najem prostora ali strežnikov v varnem in certificiranem podatkovnem centru je bistveno bolj elegantna in smiselna odločitev.

Prednosti najema storitev gostovanja v podatkovnem centru so naslednje:

  • nižji stroški upravljanja IT-infrastrukture,
  • najete zmogljivosti se sproti prilagajajo trenutnim potrebam,
  • možnost najema fizičnega prostora, virtualnega strežnika in/ali poslovne programske opreme,
  • možnost izdelave varnostnih kopij s hranjenem na sekundarni lokaciji,
  • skladnost z ISO 27001,
  • neprekinjeno poslovanje,
  • zanesljive internetne povezave,
  • nadzorni sistem, ki skrbi za nemoteno delovanje sistema z avtomatičnim sistemom za obveščanje o dogodkih (SMS, e-pošta),
  • strokovno dežurstvo, ki dela v režimu 24/7.

Imate dodatno vprašanje, povezano z gostovanjem strežnikov in aplikacij? Z veseljem vam odgovorimo nanj in najdemo prostor za vas tudi v našem podatkovnem centru.