+ Prihodnost je tukaj.

10. 10. 2018 je potekala jubilejna 10. konferenca Mikrografije, kjer smo udeležencem postregli z informacijami o naših rešitvah in predstavili novosti.

V uvodu smo predstavili inovativno rešitev mSignum, ki omogoča, da lahko do svojih elektronskih certifikatov dostopate prek mobilnega telefona. Rešitev temelji na uporabi tehnologije blockchain za časovno žigosanje.

Na konferenci, ki se je je udeležilo več kot 210 udeležencev iz gospodarstva in javne uprave, smo predstavili novosti, smernice in primere dobrih praks s področja brezpapirnega poslovanja. V prvem delu smo predstavili dve znani, a še vedno žgoči temi – uredbi GDPR in eIDAS. Tako kot vsako leto so prikazali nove in dodane funkcionalnosti dokumentnega sistema mDocs, ki je eden izmed osrednjih produktov Mikrografije.

Showroom, ki so ga pripravili v sodelovanju s svojimi partnerji, je predstavil številne nove serije skenerjev in rešitev za obvladovanje dokumetacije. Udeležnci so si lahko ogledali in preizkusili produkte Avision, Kodak, Fujitsu in Rimage. Kot vedno pa so lahko testirali tudi storitve Mikrografije ter se prepričali, da so koraki k spremembi lahko zelo enostavni.

Prikazanih je bilo tudi več dobrih praks. S svojimi primeri so se predstavili digitalizacijo vodenja sej uprav in odborov v Zavarovalnici Triglav, uvedbo mSign rešitve v Petrol d. d., digitalne transformacije zavarovalnice Wiener Osiguranje in vzpostavitev državnega e-arhiva Republike Slovenije. Predavatelj mag. Igor Vučko iz Generalne policijske uprave je predstavil vzpostavitev elektronske hrambe dokumentov, gospod Matjaž Kragelj iz Narodne in univerzitetne knjižnice pa nam je predstavil obvladovanje digitalizacije od A do Ž.

Dogodek je zaključil Tomislav Cvitanušić, ki nam je pripravil čudovito predavanje in nas spodbudil k aktivnemu življenju, hkrati pa pokazal, zakaj je potrebno početi stvari, ki so izven naše cone udobja.

Na koncu smo podelili donacijo v višini 1050,00 EUR Zavodu Vozim in sicer v višini 5,00 EUR za vsakega od udeležencev na naši konferenci – letos je udeležba rekordna!

Konferenca, ki jo pripravimo vsako leto, vedno postreže z novostmi, atraktivnimi predstavitvami in predvsem dokazuje, da naše podjetje ne spi in narekuje tok sprememb in izboljšav v poslovanju.

+ Mikrografija smo ljudje

Za vas smo izbrali nekaj utrinkov letošnje konference, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji