Z današnjim dnem, se je začel največji svetovni sejem na področju digitalizacije in IT storitev CeBiT 2017 na temo ”d!conomy – no limits”. Organizatorji letos pričakujejo 200.000 udeležencev, katere bo nagovorilo 200 govornikov v petih dneh, na dogodku pa se bo širši množici predstavilo 450 ”start-up” podjetij. CeBiT je edini dogodek na svetu, ki predstavlja digitalno transformacijo, v vseh svoji širini. Udeleženci imajo možnosti spoznati najnovejše digitalne produkte in rešitve in izbrati tiste, ki so najprimernejše za njihovo podjetje ali organizacijo.

V ospredju dogodka bodo IoT, virtualna resničnost, storitve v oblaku, umetna inteligenca in droni. Letošnja partnerska država je Japonska, ki je več kot kvalificirana za to vlogo, kot vodilna država s tehnološkega in ekonomskega vidika.

Udeležba Mikrografije na sejmu je že skoraj tradicionalna, tovrstni dogodek je idealna priložnost, da se srečamo s poslovnimi partnerji, kot tudi dobavitelji, ki so prisotni na sejmu in da se seznanimo z mnogimi novostmi, ki so jih v pripravili za nas. Na dogodku je bil premierno predstavljen skener poslovnega partnerja Zeutschel, ScanStudio, katerega smo si z veseljem  pobližje ogledali.