»Meje, Nikoli jih nisem videl od blizu. Slišal pa sem, da obstajajo. V glavah nekaterih ljudi…« (T. Heyerdhal).  Nit letošnje 9. konference podjetja Mikrografija, ki je potekala 11.10.2017 v Austria Trend hotelu v Ljubljani, so spremembe in motivacija. V prvem delu je več kot 250 obiskovalcev nagovorila Saša Einsiedler, ki je izpostavila, da stres in negativna energija ne naredita nič dobrega. Da se k spremembam lahko obrnemo le, če zaupamo samim sebi. Biti aktiven in samozavesten, kot je pudarila z zabavnimi vložki v katerih so sodelovali udeleženci, so nujni, da se odpremo k drugim, delamo dobro v timu in predvsem sprejemamo dobre spremembe in še boljše odločitve.

Boštjan Gaberc, direktor podjetja Mikrografija, je predstavil glavne trende na področju elektronskega poslovanja in digitalizacije. Digitalna preobrazba in koncept indrustrije 4.0 je realnost v kateri delujemo že vsi. Mikrografija se na hitrost sprememb odziva s pametnim in premišljenim delom. To dokazujejo tudi njihove rešitve in storitve, ki so skrbno oblikovane za potrebe mnogih naročnikov. Zavzeto svoje rešitve prilagajajo zakonodajnim potrebam, tudi GDPR uredbi, ki se počasi približuje in ki jo je udeležencem predstavil namestnik informacijske  pooblaščenke, mag. Andrej Tomšič.

V uvodu je bilo mogoče prisluhniti predstavitvi programske opreme mScan, ki je letos doživela nadgradnjo. Programsko opremo mScan za skeniranje in indeksiranje zaradi svoje enostastavnosti uporabljajo številna slovenska in tuja podjetja.

Showroom, ki so ga pripravili v sodelovanju s svojimi partnerji, je predstavil številne nove serije skenerjev, podpisnih tablic in rešitev za obvladovanje dokumetacije. Udeležnci so si lahko ogledali in preizkusili skenerje Avision, Kodak , Fujitsu in Zeutschel. Kot vedno pa so lahko poiskusili tudi storitve Mikrografije ter se prepričali, da so koraki k spremembi lahko zelo enostavni. Sekcija za e-poslovanje je predstavila prenovljene in še boljše rešitve za elektronsko podpisovanje ter elektronsko hrambo. Mikrografija veliko vlaga v svoj razvoj, kar dokazujejo rešitve in storitve, ki jih nudijo svojim naročnikom. Več o storitvi digitalizacije na specifičnem področju, pa so udeleženci lahko izvedeli na sekciji za knjižničarje, arhiviste in muzealece.

Dogodek je zaključil Dejan Zavec, ki je s svojo zgodbo udeležencem pokazal, da se je vedno vredno boriti. Včasih se stvari ne odvijejo tako kot bi si sami želeli, vendar je potrebno tudi to sprejeti. Zapomniti si moramo le, da je poraz informacija o tem kar je narobe. Naslednjič bo boljše. Mikrografija se uspešno bori na svojem področju že 25 let. Skupaj z udeleženci so upihnii 25 svečko, ki jo leto praznuje Mikrografija, Boštjanu Gabercu pa je bilo podeljeno priznanje za 25 let za strateško vodenje, kakovostno in predano delo, usmeritve k timskemu delu in duhu, razmišljanje izven okvirjev, navdihovanje sodelavcev za novosti in proaktivno delo.

V 25 letih obstoja, je Mikrografija v Sloveniji naredila številne premike, predvsem pa dela vedno nove in nove preboje ter inovativne rešitve na področju digitalizacije. Konferenca, ki jo pripravijo vsako leto, tako vedno postreže z novostmi, atraktivnimi predstavitvami in predvsem dokazuje, da podjetje ne spi in narekuje tok sprememb in izboljšav v poslovanju.