Kot smo že omenili v prejšnji novici je Mikrografija sodelovala v Podjetniškem izzivi Dolenjske. Dogodek se je zaključil 28. 11. 2017 na OŠ Franca Metelka Škocjan. Mladi so nam pripravili kar 12 zanimivih rešitev in težko se je bilo odločiti za najboljšo, kajti vse so bile nadvse zanimive in inovativne. Za najboljšo skupino smo razglasili ekipo Gimnazije Novo mesto, ki so jo sestavljali Jan Zupančič, Maj Malenšek, Gal Bordelius in Patrik Mirko Cvelbar. Zmagovalna ekipa je za darilo prejela bon za Escape room v Ljubljani. Vsi zaposleni v Mikrografiji jim želimo obilico zabave in veliko iznajdljivosti. Drugo uvrščena je bila ekipa Šolskega centra Novo mesto, tretje mesto pa je zasedla OŠ Drska.

V Mikrografiji se vsak dan bolj zavedamo kako pomembno je sodelovanje med šolstvom in gospodarstvom. Ne le, da so izobraževalne institucije pomembne stranke našega podjetja, še bolj se zavedamo kako pomembno je sodelovanje gospodarstva in šolstva, ko se izobražuje in gradi v šolah bodoči kader. Konkretno delovanje podjetij, kot je tudi Mikrografija, mladim v šolskih programih pomaga k razumevanju trendov razvoja, delovanja gospodarskih podjetij in jim (bolj) konkretno kaže njihovo bodočo vlogo na trgu dela. Sinergija gospodarstva in šolstva je za nas zelo pomembna, naša vrata pa odprta vsem mladim interesentom, ki bi jih v prihodnosti zanimalo delo v našem podjetju.

Povabilu na 3. podjetniški izziv smo se zato z veseljem odzvali in bili  – tako nad udeležbo skupin, predvsem pa z njihovimi »pitchi« – zelo pozitivno presenečeni, če ne celo navdušeni. Uporabniške izkušnje, ki jih imajo mlajše generacije z IT tehnologijo, so za naš nadaljnji razvoj zelo pomembe.

Menim, da je potrebno tovrstne projekte vzpodbujati in razvijati, saj se lahko iz teh idej, ki jih mladi imajo, razvije marsikatera dobra poslovna priložnost ali celo novo podjetje. Čestitamo tudi vsem organizatorjem in mentorjem tega dogodka.

Vse tri ekipe smo tudi povabili v prostore našega podjetja, kjer nas bodo lahko še bolje spoznali.