Na začetku smo udeležence presenetili in razgreli s predavanjem dr. Sanele Banovič, ki je predstavila vpliv psihološkega vidika zdravja na delo in življenje sodobnega človeka. S preprostimi objemi, telesno aktivnostjo, druženjem pa tudi intimo lahko poslovne skrbi zamenjamo za prijetnejše misli, četudi le za zgolj pol ure dnevno.

Mag. Maruška Damjan z ministrstva za javno upravo je udeležencem predstavila Uredbo o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja (eIDAS) in njen vpliv na brezpapirno oziroma elektronsko poslovanje podjetij. Boštjan Gaberc, direktor Mikrografije je predstavil mnoge spremembe, ki so že sedaj vidne v družbi in tudi tiste, ki šele prihajajo kot posledica e-poslovanja, interneta in razvoja umetne inteligence. Mikrografija in hčerinsko podjetje APS Plus na primer kot odziv na to že uvajata oblačni model plačila storitev – po dejanski uporabi.

Praktičen primer uporabe naših rešitev in storitev je predstavil mag. Dejan Cvitkovič iz Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Organizacija je bila zaradi hitre rasti in povečane količine dokumentacije, prisiljena poiskati učinkovito in kvalitetno rešitev, ki bi poenostavila njihovo poslovanje. Danes poslujejo boljše in hitrejše zaradi kot rezultat uvedbe elektronskih poslovnih rešitev.

V drugem delu se je konferenčni program razdelil na dve sekciji. V sekciji, ki je bila namenjena knjižničarjem, arhivistom in muzealcem je bilo veliko zanimanja za digitalizacijo in številnim prednostim, ki jih prinaša na poslovanje. V sekciji za e-poslovanje je veliko zanimanja vladalo za storitve v oblaku, saj se napredna podjetja spogledujejo in tudi že ukvarjajo z uporabo centraliziranega digitalnega vložišča, ki znatno olajša delo znotraj podjetja.

Dogodek smo sklenili s prof. Andrea Massijem, ki nas je vse navdušil s svojo osebnostjo in z nami delil bogate izkušnje iz svoje kariere. Spoznali smo, kaj zahteva vrhunski šport od posameznika in ekipe ter ugotovili, da ima poslovno okolje mnoge karakteristike športnega kolektiva.

Vas zanima kak smo se imeli na 8. konferenci Mikrografije? Poglejte si spodnji posnetek.