Optični bralnik OS 14000 je bil dolga leta referenčno merilo za visoko kakovost skeniranja, kar potrjuje njegova uporaba v priznanih nacionalnih knjižnicah in arhivih po vsem svetu.

Z skenerji OS Q, Zeutschel postavlja novo merilo kakovosti in produktivnosti skeniranja, saj dosegajo skoraj dvakratno hitrost skeniranja v primerjavi z OS 14000.

Skenerji OS Q uporabnika prepričajo z enostavno uporabo aplikacije za obdelavo skenogramov, visoko kakovostjo slike, kratkimi cikli skeniranja in ergonomskim delovanjem. Uporabljajo se za digitalizacijo zemljevidov, knjig, gradbenih načrtov, zgodovinskih dokumentov, …

Obstajajo trije modeli Zeutschel OS Q:

OS Q2 za formate do > A2

OS Q1 za A1 tvori do > A1

OS Q0 za formate A0 do > A0

Edinstvena kakovost slike temelji na prepletu najnovejših tehničnih komponent, kamor spada tudi novo razvita kamera z velikim CMOS senzorjem in LED sistemom za osvetlitev. Ta odlična kombinacija omogoča nastanek slik z nizko stopnjo šuma in visoko natančnostjo barv, ki ustrezajo tudi najvišjim standardom digitalizacije ISO Quality Level A, Full Metamorfoze in FADGI 4-star.

Najnovejša LED tehnologija zagotavlja enakomerno svetlost v celotnem obsegu skeniranja, kar omogoča skeniranje brez bleščanja in sence, tudi pri zahtevnih izvirnikih ter hkrati ščiti občutljivo dokumentacijo.

Zeutschel_OS_Q_1

Vendar produktivnost sistema za skeniranje ni odvisna samo od kvalitete in hitrosti skeniranja, temveč tudi od drugih dejavnikov, kot sta obdelava in prenos podatkov. OS Q dosega resnično vzporedno skeniranje – v obe smeri. Povezava s kamero omogoča izjemno hiter prenos podatkov s kamere na računalnik.

Za digitalizacijo manjših formatov v veliki ločljivosti je na voljo optični zoom in makro objektiv, ki je še posebej priročen pri digitalizaciji izvirnikov manjšega formata.

Učinkovitost postopka skeniranja dokazujejo funkcije, kot so polavtomatsko delo, avtomatsko odpiranje steklene plošče, prilagodljive podporne plošče na mizi, … Prav tako sistem s ploščami nudi dovolj prostora za noge, saj so plošče nastavljive po višini in jih odlikuje preprosto upravljanje, hkrati pa omogočajo ergonomsko delovanje.