V sklopu 6. konference Mikrografije v Sarajevu, ki je potekala 25.9.2019, so bili v ospredju novi izdelki in rešitve na področju digitalizacije dokumentov, ki jih je podjetje predstavilo v zadnjem letu delovanja.

Direktor Mikrografije Boštjan Gaberc je v intervjuju za Akta.ba dejal, da so v podjetju na področju optimizacije dosegli veliko. Glavni cilj podjetja je namreč olajšana, hitrejša in enostavnejša digitalizacija.

“Za nami je zelo uspešno poslovno leto. V sodelovanju s Svetovno banko smo letos zaključili projekt digitalizacije Gospodarskih sodišč Republike Srbije in registrskih sodišč v Federaciji BiH. Uspešno smo zaključili digitalizacijo katastrskih dokumentov občin,” je dejal Gaberc in poudaril, da so v podjetju Orbico uspešno implementirali tudi svojo rešitev izdaje elektronskih računov.

V bližnji prihodnosti bo naše podjetje pričelo z izvajanjem številnih novih projektov, eden od njih je tudi projekt z ASA banko.

“Vsi ti projekti so bili odskočna deska za nov poslovni podvig, s katerim bomo končali letos. Gre za visoko naložbo našega podjetja v BiH, to je gradnja arhivskega skladišča v Sarajevu, namenjenega dolgoročnemu hranjenju arhivskega in dokumentnega gradiva. V novem arhivskem skladišču bo mogoče urejanje dokumentov, vnašanje podatkov in uničevanje dokumentacije po pretečenem roku hrambe,” je dejal Gaberc in poudaril, da to ni konec zgodbe, saj se Mikrografija lahko pohvali tudi z arhivskim prostorom v Banji Luki.

“Dva arhivska skladišča bosta lahko dolgoročno shranila več kot 40 km dokumentacije ali 400.000 registrov, z dodano možnostjo razširitve skladišč,” je dejal Gaberc.

Mikrografija bo leto zaključila s 100-odstotno rastjo v BiH in bo tudi v prihodnje nadaljevala z novimi trendi na področju digitalizacije dokumentov.

Članek si lahko preberete tukaj.