+ Širimo meje, postajamo večji!

9. 10. 2019 je potekala tradicionalna, zdaj že 11. konferenca Mikrografije, kjer smo udeležencem postregli z zanimivimi temami in idejami s pomočjo katerih se bodo lažje znašli v poplavi brezpapirnih rešitev.

Za atraktivno otvoritev konference sta poskrbela akrobata Filip in Blaž iz F&B Acrobatics. V uvodnem govoru je direktor podjetja, g. Boštjan Gaberc poudaril, da se danes podjetja vseh velikosti soočajo z izzivi digitalne preobrazbe ter, da morajo podjetja sama poiskati ustrezen način uvedbe digitalizacije v poslovanje in izkoristiti digitalizacijo za doseganje konkurenčne prednosti. Sledilo je predavanje izvršnega direktorja podjetja Easy Software, g. Dietera Weisshaara, ki je orisal strateško povezovanje s katerim sta Easy Software in Mikrografija razširila sodelovanje na tržišče vzhodne Evrope. V prvem delu konference je g. Sandi Rožman, član ekipe Mikrografije, predstavil celovite storitve za ravnanje z dokumenti s smiselno uporabo mRešitev in mStoritev. G. Thomas Zellmann nam je prikazal vlogo PDF-ja, kot zanesljivega standarda digitalne preobrazbe, sledilo pa je še predavanje s strani ga. Mojce Prelesnik, informacijske pooblaščenke, o že znani, a vedno aktualni temi veljavnosti GDPR brez ZVOP-2.

V sklopu e-poslovanja je g. Tilen Guzelj predstavil projekt Slovenskega podjetniškega sklada v sodelovanju z Mikrografijo, o portalu za elektronsko oddajo vlog. Ekipa Mikrografije, ki so jo sestavljali Marko Zupančič, Boštjan Bajc in Matjaž Zagorc pa je predstavila novosti in nadgradenj rešitev mSef 2.0, mSlog 2.0, mScan in mDocs.

Novosti knjižnih skenerjev Zeutschel je obiskovalcem prikazal g. Alexander Sander, dr. Tatjana Hajtnik je predstavila pričakovane novosti in spremembe enotnih tehnoloških zahtev (ETZ), g. Hedvika Zdovc pa je govorila o določanju rokov hrambe dokumentarnega gradiva v javni upravi.

Vrhunec konference, okrogla miza z naslovom »Izgubljeni v poplavi brezpapirnih rešitev… Kaj sedaj?«, je bila usmerjena v iskanje praktičnih odgovorov. Gostje okrogle mize Dieter Weisshaar, Pavel Škerlj, Edmond Pajk in Philipp Sander so si bili enotni, da v praksi digitalna preobrazba ni enostavna in da bosta specializacija ter dobra izvedba tisti, ki bosta odločali o preživetju podjetij.

Za lep zaključek konference je poskrbela naša skrita gostja, Sara Isaković, ki je z udeleženci delila nasvete, kako se v svetu, kjer nas nenehno napada stres, izognemo negativi in pripravimo naše možgane na pozitivno razmišljanje.

V sodelovanju z našimi partnerji, smo tudi letos pripravili showroom, kjer so si obiskovalci lahko ogledali nove serije skenerjev in preizkusili produkte Avision, Fujitsu in Kodak Alaris. Kot vsako leto so imeli obiskovalci tudi letos možnost, da preizkusijo storitve Mikrografije ter se prepričajo, da si z našo pomočjo lahko olajšajo prehod v brezpapirno poslovanje. Poleg najnovejših skenerjev so si obiskovalci lahko ogledali tudi produkte podjetji Ixtlan, Foxit, Abbyy, Easy Software, APS+ in Zeutschel.

Sredstva namenjena promocijskemu materialu na dogodku smo letos namenili v dobrodelne namene. Za projekt Botrstvo smo namenili donacijo v višini 2.500,00 EUR in tako pomagali otrokom iz družin v stiski. Hkrati smo z zmanjšanjem uporabe promocijskega materiala poskrbeli tudi za varstvo okolja.

V Mikrografiji že s skoraj 30 letnim stažom sooblikujemo slovenski trg brezpapirnega poslovanja.

Fizična hramba, skeniranje, dokumentni sistem, komponenta za elektronski podpis, e-hramba, svetovanje pri skladnosti z uredbo GDPR in uvajanje notranjih pravil so le nekatere izmed certificiranih rešitev in storitev, ki polnijo portfelj podjetja in referenčno tabelo projektov ter strank.

+ Mikrografija smo ljudje

Za vas smo izbrali nekaj utrinkov letošnje konference, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.